Podium Zuiderpark Opening

Podium Zuiderpark Opening

Onder de noemer Podium Zuiderpark zal op vrijdag 5 oktober 2012 zowel De Schouwplaats, een publiek kunstwerk in het Zuiderpark (15:45), als ook de Kruid & Kunstwandelroute in de aangrenzende volkstuinvereniging “De Zandweg” (17:30) worden geopend.

De Schouwplaats is een bijzondere, nieuwe beeldentuin – ontworpen door de Rotterdamse beeldend kunstenaar Kamiel Verschuren. De Schouwplaats bestaat onder meer uit wand- en gevelplastieken van de beeldhouwers J. Uiterwaal en G. Héman, die ooit deel uitmaakten van de De Groote Schouwburg (nu Theater Zuidplein). Cellist en componist Paul de Jong zal een muziek-performance verzorgen die u zal leiden door De Schouwplaats.

Het kunstwerk wordt uitgevoerd in opdracht van stichting Centrum Beeldende Kunst Rotterdam en de deelgemeente Charlois.

De Kruid & Kunstwandelroute is te bewandelen van vrijdag 5 oktober t/m zondag 7 oktober. De wandelroute is een initiatief van Stichting Stadnomaden en voert langs op locatie gemaakte installaties en optredens van meer dan 20 kunstenaars. Het wandelen over het terrein van de volkstuinvereniging is een verrassende en spannende speurtocht vol afwisseling voor jong en oud. Het Open Podium, met onder meer muziekoptredens, biedt tijdens deze avond ruimte aan verschillende talenten uit Rotterdam Zuid. Opening 17:30.