Panorama-Zuid_zelfstandige veerpont Charlois – Katendrecht

Panorama-Zuid_zelfstandige veerpont Charlois – Katendrecht

Panorama-Zuid

Investeringscampagne Werken Aan Op Zuid_Stedelinks010 project#06
Het project Panorama-Zuid heeft de ambitie om een zelfstandige veerpontverbinding te realiseren tussen Charlois en Katendrecht, voor forenzen, bewoners en bezoekers.
(Oud)Schippers en studenten aan de Scheepvaart- en TransportCollege uit Charlois en Katendrecht zullen dagelijks voetgangers en fietsers vervoeren tussen de bestaande aanlegplaatsen nabij het Charloisse Hoofd en die op Katendrecht, nabij de SS Rotterdam.

Met deze stedelijke verbinding, fiets-, hardloop- en wandelroute, die een nieuw uitzicht op het panorama van de stad en de Maas biedt is de stedelijke cirkel rond: Maastunnel Charloisse Hoofd > SS Rotterdam > Katendrecht > Theater Walhalla > Wilheminapier > Hotel New York > Luxor Theater > Lantaarn/Venster > Erasmusbrug (centrum) > Veerhaven > Euromast > Maastunnel >

De verhalen en ervaringen van de schippers vermengen zich met de belevingen van de opvarenden. De veerboot zal tevens functioneren als een stedelijk informatiepunt over kunst&cultuur Op Zuid en als locatie dienen voor een nieuwe radio-zender “(Ver)Wachten op zuid, live-radio Zuid”.

Hoe meedoen?

Meldt je aan als mede-eigenaar en schrijf je in!
of stuur een email naar: 010@Stedelinks010

Volg de ontwikkelingen op: www.Stedelinks010.nl