EARS UP

EARS UP

EARS UP is een avontuurlijke eclectische muziekavond dat plaatsvindt tijdens het Kunstweekend Charlois 2010. Het veelzijdige en eigenzinnige muziekprogramma biedt de bezoeker een dwarsdoorsnede aan van spannende en swingende muziek tot intieme en verrassende luister momenten. De rode draad van dit weekend is beeldende kunst. Deze loopt ook door in het programma van de avond; de meeste van de optredende artiesten zijn zelf actief binnen de beeldende kunst.

Met trots presenteren wij…

Aki Onda
Aki Onda is muzikant, componist en fotograaf. Geboren in Japan en woonachtig in New York heeft Onda over een periode van 20 jaren een ‘geluids bibliotheek’ opgebouwd met cassette opnamen. Deze ‘field recordings’ komen samen in zijn ‘Cassette Memories project’. Onda’s muziekinstrument is de cassette walkman die hij in veelvoud gebruikt tijdens optredens en die hij middels elektronica bewerkt. Over zijn Cassette Memories zegt hij zelf: “I create a sonic landscape where music exists in the relationship between sound and visual art.”

http://akionda.net

Coolhaven
Coolhaven is de overtreffende trap van een wervelende muzikale mix van improvisatie, electronica, gecomponeerde flarden klank en een overdonderende podium presentatie. De band die bestaat uit Peter Fengler, Hajo Doorn en Lukas Simonis, is een begrip in Rotterdam. De muzikanten zijn zelf ook actief in de beeldende kunst en hebben hun sporen ruimschoots verdient in tal van andere bands.

http://www.coolhaven.nl

Danielle Lemaire
Danielle Lemaire is multi media kunstenaar en maakt schilderijen, keramische objecten, tekeningen en performances die zich laten lezen als een dagboekverslag van Lemaires kijk op de wereld. Haar performances zijn nooit hetzelfde en ze begeleid haar eigen ‘one woman orchestra’ met muziekspeeldoosjes, speelgoed, electronische- en akoetische instrumenten, films en haar eigen stem. De liedjes die ze maakt zijn speels en tegelijkertijd ook meditatief van karakter.

http://www.iae.nl/users/jada

Yoshimi!
Yoshimi! is een Japanse meisjesnaam die is overgenomen door Niek Hilkmann. Samen met zijn computer en instrumenten (waaronder 12-snarige gitaar, conga's, harmonium, cello, drums, synth, ukelele, tarbuka, sansula, trompet, bas, qua zen qin, euphonium, keyboards, bongo's rababa en harmonica en meer maakt hij zijn muziek. Live is Yoshimi! een echte band met een getatoeëerde drummer, zijn broer, zijn opa Louis en een wisselende cast van strijkers, blazers, poppenkastacts en zangeressen als geliefde bandleden.

http://www.yoshiminotaband.com

Goslink
Goslink is Harm Goslink Kuiper, een muzikant, schilder en tekenaar uit Rotterdam. Geraakt door de ‘fingerpicking blues’ uit de jaren 30 van de vorige eeuw heeft hij zich die techniek van gitaar spelen eigen gemaakt tot een eigengereide Goslink stijl. Naast het bespelen van gitaar, 5-snarige banjo, mandoline, slide/lapsteel, piano en ukele maakt Harm ook zelf instrumenten uit afval en alledaagse gebruiksvoorwerpen.

http://www.goslink.nl

Harry Merry & the Must
Harry Merry & the Must is een onbedwingbare mix van jaren zestig beat, jaren zeventig glam rock, rock ‘n roll, rhythm and blues, schlagers, Latin, Franse chansons, klassieke- en moderne muziek, Sloveense pop en Servische turbo folk. Daarnaast experimenteert hij er lustig op los met dissonanten en vreemde registers. Harry wordt bijgestaan door the Must en die bestaat uit Wouter van Wijk en Bruno Ferro Xavier da Silva en Martin Ruiten.

http://www.harrymerry.com

Kijk voor meer informatie over het Kunstweekend Charlois 2010 op:
http://www.kunstweekendcharlois.nl

Datum: zaterdag 29 mei 2010
Locatie: stichting B.a.d, Talingstraat 5, 3082MG Rotterdam
Deur open: 20:00 uur
Programma: 20:30 – 1:00 uur
Entree: € 3,- betalen = twee consumpties halen.

Afterparty: vanaf 01:00 in Studio Pompstraat, Pompstraat 44c, 3082RT Rotterdam

EARS UP 2010 is een samenwerking tussen stichting ZiM en stichting B.a.d